47233 actieve gebruikers
Inloggen bestaande gebruiker
Aanmelden nieuwe gebruiker

Naar mobiele versie


Dagelijkse test | Niveaus

NU Beter Engels heeft sinds 10 september 2012 een dagelijkse test op drie niveaus. Deze niveaus zijn niet rechtstreeks gerelateerd aan het Europees Referentie Kader (ERK). In de dagelijkse tests van NU Beter Engels komen regelmatig vragen over woordenschat aan de orde. Het ERK gaat echter over de taalvaardigheden lezen, luisteren, spreken en schrijven, niet over woordenschat.

 

De niveau-indeling is daarom ook niet een-op-een te koppelen aan opleidingsniveaus. Hieronder een ruwe schatting van de niveaus gekoppeld aan het opleidingsniveau:

  • Niveau 1 is het beginnersniveau: eind basisschool, begin voortgezet onderwijs.
  • Niveau 2 is het gemiddelde niveau: eindniveau voortgezet onderwijs.
  • Niveau 3 is voor gevorderden: vervolgopleiding in het hoger onderwijs. 

 

Wisselen van niveau?

Er zijn tests op drie niveaus: 1, 2 en 3. Je kunt maar op één niveau meedoen voor je persoonlijke score. Wil je van niveau wisselen? Regel dat dan bij Mijn gegevens. Je nieuwe niveau gaat onmiddellijk in.

 

Als je je niveau wijzigt, kun je tests van de afgelopen dagen op dat nieuwe niveau doen. Het is natuurlijk niet verplicht, maar als je het leuk vindt, mag dat wel. Op die manier krijg je op twee niveaus een persoonlijke score. Die scores kun je bekijken bij Scoreverloop.

 

 

Eerst even snuffelen?

Misschien wil je eerst even kijken hoe makkelijk of moeilijk de opgaven van een ander niveau zijn. Je kunt de dagtest van een ander niveau proberen, maar dat telt niet mee voor je persoonlijke score.

 

 


Beter Spellen  Beter Rekenen  NU Beter Engels  NU Beter Duits  NU Beter Frans  Beter Bijbel  Beter Bijbel  

© 2012 - NU Beter Engels is een initiatief van Martin van Toll Producties

in samenwerking met Noordhoff Uitgevers