28654 actieve gebruikers
Inloggen bestaande gebruiker
Aanmelden nieuwe gebruiker

Naar mobiele versie


UK / US

Sommige mensen denken: in Engeland spreekt men Engels en in (Noord-)Amerika spreken ze Amerikaans. Maar dat is niet juist. In beide gebieden wordt Engels gesproken, net als in Australië, Ierland, Schotland, Wales, Nieuw-Zeeland, enzovoort.

 

Het Engels dat in Groot-Brittannië wordt gesproken, wordt Brits-Engels genoemd. Zo is er ook Amerikaans-Engels. Als je de taal een beetje kent, weet je dat er veel verschil zit in de uitspraak. Binnen Groot-Brittannië heb je allerlei accenten, maar er zijn toch vooral goed hoorbare verschillen tussen het Engels uit Engeland en het Engels uit Amerika. Een woord als "bad" (slecht) wordt in Engeland bijna uitgesproken als "baad" en in de VS bijna als "bèèd".

 

Maar afgezien van de uitspraak is er ook verschil in de spelling. Omdat veel Nederlanders bij een bedrijf werken dat ook vestigingen in Engeland of de VS heeft, willen we bij Beter Spellen niet voorbijgaan aan de verschillen tussen Brits- en Amerikaans-Engels.

 

Het Engels van de Britten en het Engels van de Amerikanen is niet op alle fronten hetzelfde.

Bij de test van NU Beter Engels vragen we in principe altijd naar de Brits-Engelse spelling. In sommige gevallen wordt de Amerikaans-Engelse spelling gevraagd, maar dan staat het er speciaal bij.

 

Hier is een leuk filmpje over het ontstaan van de verschillen tussen Brits-Engels en Amerikaans-Engels.


Beter Spellen Beter Rekenen NU Beter Engels NU Beter Duits NU Beter Frans NU Beter Spaans Beter Bijbel

© 2012 - NU Beter Engels is een initiatief van Martin van Toll Producties

in samenwerking met Noordhoff