MOB-versie | Naar grote versieReacties

Wil je reageren? Kijk op de pagina Contact.

 

 

Door te reageren ga je akkoord met de voorwaarden:

  • Wij gebruiken misschien een deel van je reactie op de pagina hieronder. Daarbij zullen we je achternaam niet kopiëren.
  • Bij het citeren van reacties worden de meeste spelfouten verbeterd en kunnen zinnen worden ingekort.
  • Wij verwerken educatieve suggesties zoals ezelsbruggetjes of opgaven misschien in de website.

Hieronder staan (fragmenten van) enkele reacties, soms aangevuld met een commentaar of antwoord van de redactie.

 

 

 


 

Fijn, jullie test iedere ochtend.
Noodzakelijk onderdeel van het ontbijt.

 

Jan Willem


 

 

Ik vind het een erg leuke, leerzame en goed werkende site.

 

Piet

 


 

 

Ik ben ongelooflijk blij met deze app. Met veel plezier doe ik iedere dag de test. Mijn man oefent met Frans en ik met Engels aan de ontbijttafel. Het is jammer als het weekend is. Dank jullie wel!

 
Harriët


 

Zomaar een berichtje om te zeggen dat ik jullie site zo geweldig vind. Fijne uitleg, uitgebreide moeilijke woorden. doe graag mee iedere dag. Mijn dochter woont in London met de 2 kinderen en ik kan steeds beter communiceren with my grandchildren. Thank you so much!

 

Ineke from Maastricht


 

Graag wil ik jullie een compliment geven over de samenstelling en het lerend effect van jullie oefeningen.
Ik maak ze elke dag met veel plezier tijdens de koffie, samen met mijn man.

 

Els

 


 

 

Complimenten en dank voor de plezierige wijze om via deze websites m'n Engels, Frans en Duits te verbeteren. KLASSE!

Willem 


 

De reden dat ik stop: ik heb mijn examen Engels MBO niveau 3 gehaald.
De reden van dit berichtje: een bedankje, de site Nu Beter Engels heeft mij ontzettend goed geholpen.

 

Carin


 

100 procent inzet, ijzersterke formule, liefde voor detail, snel en attent beantwoorden van vragen.

 

Bram

 


 

 

Soms zijn de alternatieven die gegeven worden bijzonder leuk. Vandaag bijvoorbeeld is 'boomrijk' als vertaling voor 'arbitrary' briljant. Ga zo door!

 

Bert


 

My diary has fallen behind the closet: mijn dagboek viel achter de wc-pot?

 

Jeanne

 

Nee, closet is kast.


 

Iedere dag is het weer een feestje om de mails van jullie te krijgen. Daarvoor dank!
Heb op school geleerd dat DAIRY een DAGBOEK is. Jullie zeggen ZUIVEL.

In mijn Engels/Nederlanse woordenboek staat inderdaad dairy = zuivel, maar bij het Nederlands/Engels staat dagboek = dairy!

Moest het gewoon even laten weten!

 

Adriana

 

Misschien verwar je diary (dagboek) met dairy (zuivel).

 

Je schrijft het toch hetzelfde.....dus alle 2 kunnen toch goed zijn?

 

Nee, je schrijft het niet herzelfde:

diary (spreek uit dij-e-rie)

dairy (spreek uit dèrie)

 

OHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHH I’m SORRY!!!

Dit foutje maak ik NOOIT meer... dank je wel!


 

Ik vind het een goede site om je Engels nog eens een beetje op te krikken en vooral, die weetwoordjes vind ik goed. M'n dank daarvoor, maar is het ook mogelijk dat jullie de uitspraak er achter zetten, dus fonetisch of wordt dat te ingewikkeld voor jullie en kost misschien veel tijd, alle begrip.

 

Wim

 

We zijn nog volop bezig met het aanvullen van de opgavenvoorraad, zodat deze zo veelzijdig mogelijk wordt. Er staat ook op het verlanglijstje om iets te doen met uitspraak, fonetisch schrift, maar dat moet nog even wachten.


 

Is er ook zo'n Engelse test voor het Duitse taalgebied? Ik vertelde Duitse vrienden dat ik dit deed om mijn taalvaardigheid bij te houden en dat wilden zij ook wel. Onze test gebruiken is lastig omdat er toch ook Nederlandse vragen in staan.

 

Christa

 

Je bedoelt een Duitstalige website over Engels is echt een stap te ver voor ons als
Nederlandse maker en Nederlandse uitgever.


 

Mijn complimenten voor beterspellen.nl en nubeterengels.nl.

Als docent Nederlands en Engels beveel ik uw websites van harte aan bij mijn leerlingen mavo en havo, zowel onderbouw als bovenbouw. 

 

Ruud


 

Jullie doen goed werk. Komt er binnenkort ook een Beter Spaans?

 

Bianca

 

Dat zouden we best willen, maar er moet iemand zijn die de uitlegpagina's schrijft en zo'n 3000 verschillende opgaven met goede en foute antwoorden bedenkt. 

 


 

 

Sorry maar met deze Engelse dingen kan ik dus niks, weet niet eens wat er staat, laat staan beantwoorden. Hopelijk begrijpt u me en komt er snel een vertaling bij.

 

Arna


 

Ik wilde jullie even bedanken. Een paar weken geleden hoorde ik iemand praten over "Beter Spellen" en inmiddels doe ik ook de opgaves van "Beter Rekenen" en "NU Beter Engels". Ik ben er werkelijk heel erg blij mee. Misschien volgt in de toekomst ook nog "Beter Duits" en "Beter Frans"?

 

Lijdie


 

Kan er eerst in het Nederlands een zin staan met eronder in het Engels? Ik kan namelijk niet alles in het Engels lezen. Dat is het probleem. Ik denk dat het dan iets makelijker wordt.

 

Arna

 

We zijn breiden de voorraad opgaven uit. Vertalen komt er ook ooit bij. En misschien, als de uitgever dat wil, komen er in de toekomst verschillende niveaus. Bij een beginnersniveau is hopelijk ruimte om alles te vertalen.


 

De test heet "Beter Engels". Je verwacht dan geen vragen over Amerikaans - Engels, daar dit weinig met Engels te maken heeft.

 

A.G.

 

Redactie: Het Engels heeft o.a. Britse en Amerikaanse varianten. Beide varianten zijn daarom goed op hun plaats bij NU Beter Engels. Veel mensen werken bij internationale bedrijven en hebben dan met Amerikanen te maken. Of juist met Britten. Het is goed om je bewust te zijn van de verschillen tussen "UK"- en "US"-Engels.

 


 

 

Komen er nog verschillende niveaus? Ik wil m ijn leerlingen namelijk graag adviseren om dit elke dag te doen. Erg leuk initiatief.

 

Annemiek


 

Wat fijn zou zijn is wanneer iemand bij de test een fout heeft gemaakt, deze dan uitleg krijgt over dat onderwerp, bijv. door middel van een link.

 

Tammo

 

Dat gebeurt toch ook?

O ja, ik keek niet goed.


De mensen achter @beterspellen zijn echt helden. Duidelijke uitleg op de pagina's van #nubeterengels. Straks even goed doorlezen en oefenen!

 

Frans (op Twitter)


 

Heel leuk dat jullie Engelse Spelling toegevoegd hebben. Soms pittig en tricky, maar derhalve juist een uitdaging en natuurlijk erg leerzaam (voor mij zeker).

 

Hilly


 

Komt er ook zo'n site voor het Frans?

 

Peter


 

Superleuk, deze nieuwe tests! Brush up your English!

Kan er wat achtergrondinformatie komen, ik zag bijvoorbeeld op de pagina Miscellaneous de uitdrukking Live the life of Riley, maar wie is Riley?

 

Anneke


 

Ik vind de Nederlandse en Engelse testen iedere dag heerlijk, dus hartelijk dank.

 

Irene


 

Is het mogelijk dat bij Beter Engels ook de Nederlandse vertaling gegeven wordt. We kunnen dan tegelijk ook onze Engelse woordenschat vergroten. Fijn dat deze sites bestaan en hartelijk dank daarvoor.

 

A.T.

 

Redactie: Bij sommige opgaven geven we wel een vartaling, vaak omdat dat nodig is voor de uitleg of om bij het juiste antwoord te komen. We zijn bang dat het minder overzichtelijk wordt als werkelijk alles vertaald wordt.


 

Ik ben heel erg blij met NU Beter Engels!! Ik was het al met Beter Spellen.

Christi


 

Super, ik ben helemaal blij met deze site. Ik ben juist aan het Engels leren en het komt mij goed van pas. Vooral de uitleg van de grammatica vind ik goed te begrijpen en alles op een rij overzichtelijk bij elkaar.

 

Corine


 

Wil alleen zeggen dat ik erg blij ben met deze nieuwe site! Zal het zeker doorgeven aan bekenden! Misschien ooit nog een franse versie? zou ook leuk zijn.

 

Suzan


 

Hulde voor de ondersteunende pagina's!

 

Ik zie dat www.nubeterduits.nl al gereserveerd is.

Dat geeft hoop voor de (nabije) toekomst!

 

CW


 

Bij deze wil ik jullie feliciteren met deze websites: Beter spellen, Beter rekenen, en wij krijgen nog een bij: NU BETER ENGELS. Ik stel zeer op prijs jullie inspanning en, het mag gezegd worden, door die korte testen elke dag worden wij maar beter in het dagelijks leven.

 

Dank u.

 

Gustavo


 

Goed initiatief, ik doe graag mee.

Veel dank en succes,

 

Hans


 

Hier hoopte ik al op! Een versie voor Engels. Geweldig initiatief.

 

Ester


 

Misschien een idee om net zoals de Nederlandse test, ook hier verschillende niveaus beschikbaar te stellen? Verder: keep up the good work!

 

Ruud

 

Reactie van redactie: Nog even niet. We hebben voorlopig onze handen vol aan dit ene niveau van NU Beter Engels, want samen met Beter Spellen, Beter Rekenen en Beetje Spellen zijn er in totaal 32 opgaven per dag.


 

Waarom een extra editie in het Engels en niet in het Duits? Ons land drijft meer handel met Duitsland dan met Engeland en er worden nogal veel fouten gemaakt omdat er woorden in het Duits zijn die op een nederlands woord lijken, maar een totaal verschillende betekenis hebben, de zogenaamde "falsche Freunde".

 

N

 

We zijn aan het broeden...

 


 

 

Ik wil jullie heel hartelijk bedanken voor deze gave site. Ik deed beterspellen en beterrekenen al, maar vind dit een perfecte manier om mijn parate kennis te scherpen. Momenteel kom ik niet iedere dag toe aan alledrie, maar toch wilde ik jullie graag dit compliment geven!

 

Annemiek


 

Ik ben erg blij met deze site. Voor taal en rekenen heb ik mijn toetsen gehaald mede dankzij regelmatig oefenen. Engels is mijn volgende toets, dus ik ben blij met de hulp. Great.

 

Antje

 


 

 

 

Heel goed initiatief! Komt voor mij op het juiste moment.

Roel


 

Hartelijk dank voor de derde loot aan de beterwetenstam!

Heeft u nog plannen voor een vierde loot (Duits)?

 

Carel Willem


 

Wat leuk dat nu ook Engelse spelling is toegevoegd.

 

HillyHelp | Contact  |  Instellingen  |  


Beter Spellen  Beter Rekenen  NU Beter Engels  NU Beter Duits  NU Beter Frans  NU Beter Spaans  Beter Bijbel  

Martin van Toll Producties
in samenwerking met